fbpx

FAQ

Vanliga frågor & svar 

Vad ingår i en badrumsrenovering?

Vi erbjuder totalentreprenad för badrum, vilket innebär att vi projekt leder er badrumsrenovering från ritning och rivning till inredning och slutbesiktning. Vi är våtrumscertifierade och lämnar både kvalitetsdokument och 10 års konstruktionsgaranti samt 5 års garantitid.

Vad kostar en badrumsrenovering?

Vi lämnar alltid fastpris på våra badrum och då ingår allt. Kostnaden varierar beroende på storleken på badrummet, renoveringens omfattning och inredningen. Ett normalstort badrum kostar oftast mellan 150.000kr och 200.000kr efter ROT-avdrag.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

En normal badrumsrenovering med oss tar 3.5 till 4 veckor från byggstart till slutbesiktning.

Hur lång garanti har jag på min badrumsrenovering?

Vi lämnar både kvalitetsdokument och 10 års garanti på våra badrumsrenoveringar. 

Säljer ni badrumsinredning också?

Ja. Vi säljer allt som behövs för att renovera ditt badrum och arbetar ej uteslutande med material och badrumsinredning som vi personligen rekommenderar. För varje badrum är unik och behöver touch av design som ibland våra samarbetspartners ej kan leverera pga olika klausuler företag i mellan.  

Hur lång garanti har jag på min badrumsinredning?

Garantierna på badrumsinredning varierar mellan 2 och 15 år. Med badrumsinredning som vi personligen rekommenderar kan vi alltid ge bästa garantitider och kan ställa höga krav på design och service.

Behöver jag göra något själv?

När du bokar en badrumsritning med oss så ber vi dig ta vissa mått på ditt badrum så att vi kan återskapa badrummet i vårt ritprogram. That’s it. När det kommer till badrumsrenoveringen behöver du inte göra någonting. Vår slogan är ”Nyckelfärdiga badrum – Fast totalpris”. Hela vår vision bygger på att det ska vara enkelt att renovera badrummet. Du ska inte behöva ta tid från din vardag för att leda en badrumsrenovering eller beställa inredning. Det är vi som badrumsproffs som ska sköta det. 

Vad är BKR och BBV? 

Behöriga våtrumsföretag är medlemmar i BKR (Byggkeramikrådet) och följer BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum).

Är ni våtrumscertifierade?

Ja, vi är behöriga medlemmar i BKR.

Vad är ett kvalitetsdokument?

Ett kvalitetsdokument är dokumentation och intyg om att badrummet renoverats fackmannamässigt enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum och ger dig rätt att reklamera fel i 10 år. Endast behöriga medlemmar i Byggkeramikrådet kan utfärda kvalitetsdokument.

Hur viktigt är det med kvalitetsdokument vid badrumsrenovering?

Utan kvalitetsdokument står du för alla kostnader vid eventuellt fel eller vattenskada. Även den mest omfattande hemförsäkring täcker inte fel i badrum som inte är fackmannamässigt byggda. En badrumsrenovering med kvalitetsdokument kan också höja värdet på din bostad medan en badrumsrenovering utan ett kvalitetsdokument kan det försvåra en bostadsförsäljning. 

Är kvalitetsdokument och garantitid samma sak? 

Nej. Ett kvalitetsdokument är en värdehandling till ditt badrum. Det garanterar dig att det är utfört enligt BBV branschregler. Man har konstruktionsgaranti i 10 år enligt att det är rätt utfört av entreprenören. Medan garantitid visar hur länge bevisbördan ligger hos företaget kontra beställaren.

Var renoverar ni?

Vi renoverar badrum i Nordvästra Skåne med omnejd i dagsläget men försöker täcka så stor del av Skåne som möjligt. Är du osäker på om vi renoverar i din ort så är du välkommen att kontakta oss.

Hur får man ett lättstädat badrum?

När vi ritar badrum med målet att det ska vara lättstädat så fokuserar vi på stora, lättåtkomliga ytor och att lyfta badrumsinredningen från golvet. Vackra badrum är ett samarbete mellan funktion och design. Skuren eller rektifierad kakel som minimerar fogar och vägghängda badrumsmöbler är en bra start till ett lättstädat badrum. Spana in ett exempel bland våra referenser på ett lättstädat, genomtänkt badrum med bra förvaring som vi renoverat och kan passa er.

Vad händer om jag har en fuktskada i mitt badrum?

Först och främst; oroa dig inte. Upptäcker vi en fuktskada när badrummet rivits ut så tar vi in Ocab/anticimex för en bedömning av fuktskadans omfattning. Oftast åtgärdas fuktskadan genom att torka ut badrummet med en avfuktare. Räkna med att renoveringen tar minst en vecka extra om vi upptäcker en fuktskada. 

Vad händer om jag har asbest i mitt badrum?

Du kan vara lugn, vi löser det också. Skulle vi upptäcka asbest efter rivning så sanerar vi ditt badrum innan vi påbörjar arbetet. Räkna med att renoveringen tar minst en vecka extra om vi upptäcker asbest.

Finns det någon del jag kan göra själv?

Den del man kan göra själv är utrivningen. Dock måste man samtidigt plugga rören, vilket oftast alla inte har möjlighet till. Våra hantverkare vill dessutom ha en ordentligt ren grund att börja på efter utrivningen, så det kan hända att de vill att det ska rivas ytterligare. På grund av dessa anledningar är det sällan lönt att ta på sig rivningen själv. Det är en väldigt liten summa pengar i sammanhanget. Dessutom är det väldigt skönt att överlämna totalentreprenaden till någon, på så sätt ansvarar vi för allt, från början till slut.

Adress

Västra Ringgatan 3c
267 31 Bjuv 
Skåne

Öppettider

Mån – Fre : 07.00 – 16.30
Lör – Sön : Stängt
Övriga helgdagar : Stängt

Kontakta oss

Livechat följer våra öppettider
kundtjanst@rekick.nu

Följ oss

Logga in

FAQ

Vanliga frågor & svar